Wie is Geert?

Self Portrait #2

Geert Vanden Broeck (1971) werd geborden te Etterbeek en genoot een opleiding als klassiek fluitist. Na jarenlang gebruik van 35mm camera’s en een korte uitstap naar het digitaal gebeuren, herontdekte hij in 2004 de filmfotografie en kwam hij in aanraking met grootformaatcamera’s.
Hij werkt met voor zijn fijne fotografie nu bijna uitsluitend met grootformaat fototoestellen van 4×5″ (9,9×12,7cm), 8×10″ (20x25cm) en ook 7×17″ (18x42cm). Wanneer de omstandigheden het niet toelaten om deze grote camera’s te gebruiken, is een Rolleiflex uit 1959 zijn trouwe gezel.

Water en de invloed die de mens er tracht op te maken, is het belangrijste aspect in het werk van Geert Vanden Broeck.
Niet alleen het benutten van water, zoals met watermolens waarvan er een groot aantal te vinden zijn in de streek waar hij woont, maar ook het overwinnen van het ontembare water, hoort hierbij. Het industriële erfgoed, onder de vorm van bruggen, sluizen, scheepsliften… is hierbij een dankbaar onderwerp, dat hij op deze manier wil documenteren.
Wanneer het weer echter tegenzit, houdt Geert zich bezig met het portretteren van modellen en objecten in studio-omgeving.

Voor zijn commercële werk, gebruikt Geert voornamelijk digitale camera’s.

Tentoonstellingen

Verleden en verre toekomst

(2012) The image of a Sound, groepstentoontstelling in De Cultuurloft, Gent
(2011-2012) De fenomenale Humaniteit, diverse locaties
(1 – 31 mei 2009) Zwart-wit werk tijdens de Kunstmaand in SC Nina, Ninove
(2007) Mambo in groepstentoonstelling, The Black & White Factory, Willebroek, België (www.the-bw-factory.be/)

Bibliografie

A larger view, Capisca Press / Cyrus Safdari, 2008